Betaal met Arkel

Op 24 november 2009 organiseert de Kamer van Koophandel Midden-Nederland een [http://www.kvk.nl/agenda/193343/netwerkbijeenkomst_voor_zzpers_in_de_regio_vijfheerenlanden/ samenscholing voor alle ZZP-ers] van de [http://nl.wikipedia.org/wiki/Vijfheerenlanden Vijfheerenlanden].

Wow! Hoe kunnen we een vrijgeldsysteem voor [[samenlevenskunst]] van ZZP-ers opzetten voor deze enerverende regio en ”’elkaar betalen met Arkels”’? Alle meer dan 60 deelnemers krijgen als hart onder de riem onderstaande flyer over Betaal met Arkel, Vrijgeld en het [[Serieus Gek Geld Spel]].

De Vijfheerenlanden—en daarmee de munt—dankt zijn naam aan ”’de heren van [http://nl.wikipedia.org/wiki/Land_van_Arkel Arkel]”’, van Ter Leede, van [http://nl.wikipedia.org/wiki/Hagestein Hagestein], van [http://nl.wikipedia.org/wiki/Everdingen Everdingen], en de [http://nl.wikipedia.org/wiki/Van_Brederode Van Brederodes] van [http://nl.wikipedia.org/wiki/Vianen Vianen], die in 1284 gezamenlijk maatregelen namen tegen de wateroverlast vanuit de Geldersche Betuwe.

Lees alle 10 pagina’s van Betaal met Arkel (PDF) of pak de flyer hieronder.

”’Verzin je eigen munt”’ en muntstelsel en [[contact|wij]] maken voor €30 (incl. BTW) jouw eigen versie van ”’Betaal met Arkel”’. Bijvoorbeeld:
*”’Betaal met Reigers”’ in Vianen.
*”’Betaal met Keien”’ in Amersfoort.
*”’Betaal met Slootjes”’ in Slotervaart.

—-
Betaal-met-Arkel


Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Reacties

3 reacties op “Betaal met Arkel”

 1. s'ace - cees de groot avatar

  mooie combinatie van ark en de oude el-leboog …

  toFL! thX

 2. Pieter Silvius avatar

  Goedenavond Martien,

  Ik ben inmiddels jaren lid van Qoin en sinds enige tijd ook van Gelre netwerken. Ik ben een bouwkundige tekenaar (ZZP) met gevestigde reputatie. Ik heb doorgaans (zelfs nu) werk maar ik zou wel graag eens wat via een goed netwerk doen. Het lukt tot dusver niet. Het hele complementaire geldgebeuren blijft maar aan de zelfkant hangen. Waarom vraag je je af. Vertrouwt men het niet?

 3. Martien van Steenbergen avatar

  Hoi Pieter,

  Je raakt een gevoelige snaar. Aanvullende geldsystemen kruipen langzaam en zeker naar de knik. Wat mij betreft mag dat ook een stuk sneller. Het goede nieuws is dat het langzaam en zeker groeit. Ik kreeg gisteren de STROkrant waarin staat dat Uruguay nationaal kiest voor het nieuwe geld.

  Met hulp en toewijding van één of twee grote gevestigde bedrijven en/of de overheid kan het een stuk sneller gaan. Tijd voor de [[doorbraakversneller]] zou je zeggen.

  Mijns inziens is het geen kwestie van vertrouwen maar een kwestie van stroomkringen—zodra je een paar gesloten stroomkringen hebt kan het geld stromen en blijven stromen. Nu blijven initatieven vaak hangen door gebrek aan stroming en kritische massa.

  Voor mij staat 2010 in het teken van Nederland Vrijgeldland want Vrijgeld geeft Zin. Hoe kunnen we in 2010 1 miljoen Nederlanders de vrijgeldervaring van hun leven geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *