Beschaving

Datum: 11 december
Tijd: 09:00–13:00
Lokatie: [http://www.seats2meet.com Seats2Meet],
Utrecht
Prijs: € 89 (3 voor 2)

Wij nodigen je van harte uit om je met ons onder te dompelen in de wonderbaarlijke materie van peer-to-peer, open source, participatie, holacratie, nieuwe beschaving, connectiviteit en tribalisering én om met elkaar in wonderbaarlijke gedachtewisselingen te verzinken.

==Peer-to-Peer en de Nieuwe Beschaving==
We bevinden ons in een prachtige plooi van de tijd. Twee vormen van productie, management en leiderschap zijn dominant: die van bedrijven en die van de staat. Echter, de sociale mogelijkheden van het Internet en het Web creëren op grote schaal nieuwe samenwerkingsverbanden. Wat blijkt? Ook ”’sociale relaties maken waardeproductie mogelijk”’. Waardevolle diensten en producten via sociale relaties is de serieuze en sterk opkomende nieuwe derde vorm.

===Peer-to-Peer===
Die nieuwe vorm van productie, management en leiderschap heet Peer-to-Peer en vertegenwoordigt een ”’belangrijk sociaal, politiek en economisch massaal potentieel”’. Een potentieel van nieuwe grote sociale bewegingen met een gerichtheid op open en vrije toegang tot kennis, open source, participatieve vormen van werken en leven, ondersteuning van sterke ‘commons’ en omarming van nieuwe vormen van eigendom, nieuwe zakelijke modellen en organisatievormen.

===Nieuwe Beschaving===
Een Nieuwe Beschaving van samen werken en natuurlijke vormen van leven, waarin de gerichtheid van en de omarming door de nieuwe sociale bewegingen floreert, spruit uit onze huidige beschaving uit. In die uitspruiting past de komst van ”’holacratie”’, de ”’lenige ‘organisatie- en bestuursvorm’”’ voor de ”’nieuwe collectieve prestaties”’.

Holacratie ”’integreert tegengestelde belangen”’ en perspectieven tot een symbiotisch geheel met snelle organisationele evolutie en ongebreidelde gemeenschappelijke creativiteit en productie als resultaten.

Internet, het web, peer-to-peer, holacratie vormen de voorbodes van een Nieuwe Beschaving. We bevinden ons werkelijk in een wonderbaarlijke plooi van de tijd. Ons tussen afgescheidenheid en connectiviteit slingerend bewust zijn, nadert de helft van ”’connectiviteit”’, roept ons op tot ”’tribalisering”’ en tot ontgrenzing van oude grenzen.

Aan de Nieuwe Beschaving gaan Grote Volksverhuizingen vooraf. Zij het nu dan virtuele. Internet, het web, peer-to-peer, holacratie laten zien dat de Vooravond daarvan vrijwel verstreken is. Gedestilleerd uit holacratie toont de Nieuwe Beschaving zich als een levende, gezonde samenleving met tribale organisaties™ waar ”’innovatie”’, ”’veerkracht”’ en ”’duurzame prestaties”’ op basis van voortschrijdend inzicht leiden tot ”’slagvaardig scheppend vermogen”’ dat maximaal gebruik maakt van de voortdurende stroom kansen.

===Onder leiding van===
Deze licht traumatiserende samenscholing wordt begeleid door:
*”'[[kunstenaars|Michel Bauwens]]”’—Belgische internetpioneer van het eerste uur;
*”'[[kunstenaars|Martien van Steenbergen]]”’—Wijze Dwaas en Woordkunstenaar van de Nieuwe Verwondering;
*”'[[kunstenaars|Gaston Vilé]]”’—Lachende Zwalker en Stamelkunstenaar van de Nieuwe Verwondering
Plaats en datum: ”’dinsdagochtend 11 december”’ bij ”'[http://www.seats2meet.com Seats2Meet]”’ in ”’Utrecht, Hoog Catharijne”’.

===Themata===
*Zwermgedrag van het collectieve intellect
*Open source en de commons
*Gedistribueerde veerkrachtige vlechtwerken
*Participatie in deelgenootschappen
*Integrale besluitvorming op basis van instemming
*Dynamische sturing en verplichte afstemming
*Cirkelorganisatie en dubbele verbinding
*Connectiviteit, tribalisering en niet in de weg lopen

===Hoe kan ik meedoen?===
Je kunt inschrijven op Aardbron.nl/contact/inschrijven. Daar lees je ook hoe je een ”’vrijkaart”’ kunt verdienen. Deelnameprijs: ”’€ 89 per persoon”’. Je bent als deelnemer verzekerd van je plaats indien wij je bijdrage vóór 04 december a.s. hebben ontvangen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *