Kunstenaars

In onze stal vind je uitgesproken en vaak traumatiserende kunstenaars, bevlogen sprekers en meedogenloos liefdevolle facilitatoren. Mensen die je energie geven en je aan het denken zetten. En met een sterke voorkeur voor prikkelende en interactieve werkvormen boven monologen.

===Zeepkist===
Je hebt ook wat te melden? Laat het ons weten. Dan organiseren we een zeepkist, een goede gelegenheid en een prettige vergoeding voor je oratie.
—-

”’Michel Bauwens”’—Internetpionier. Michel Bauwens is een Belgische internetpioneer van het eerste uur, die o.a. twee dotcoms creëerde en medeverantwoordelijk was voor de internetstrategie van Belgacom. Met Frank Theys coproduceerde hij TechnoCalyps, een TV-documentaire van drie uur over de transhumane aspekten van de hedendaagse technologie, alsook een franstalig boek over digitale antropologie.

Sinds 2003 leeft hij in het noorden van Thailand waar hij de Foundation for Peer to Peer Alternatives heeft opgericht, die zeer snel faam heeft verworven dankzij onderzoek en kennisgaring rond peer productie.

 

”’Stanley van Maaren”’—Bundelaar. Is multicultureel menskundig adviseur en gegrond als ”’bouten- en moerenmens”’. Voortdurend op zoek naar de diepere laag in de mens en in organisaties met de innige wens ieders talenten, potentie en creativiteit volledig tot bloei te laten komen. Ruimdenkend en meedogenloos liefdevol leidt Stanley menige bijeenkomst tot een swingende jazz-sessie met een lekker ritme en voldoende ruimte voor improvisatie.

Resultaat: iedereen komt er met meer energie uit. Teamspirit dus!

De thema’s in zijn aanpak zijn ”’menskunde”’ en ”’levenskunst”’. Wat ik ten diepste nastreef; laat de mens zoveel mogelijk vrij zodat hij contact kan blijven houden met zijn ”’ik”’ (innerlijk kind/kunstenaar) en inventief/creatief/onbevangen zijn ”’ik”’ mag, kan en wilt uiten. Het doel hiervan is de continue ontwikkeling om te komen tot meer profit (welzijn/welvaart) voor people en planet (alle wezens).

06 48 15 25 81

 

”’Martien van Steenbergen”’—[http://visionier.nl/ Visionier], Wijze Dwaas en Taalkunstenaar. Woordenschepper die als een radikale open hart operator vanaf de overkant van het kruispunt van bestaand en nieuw taalgebruik met onbestaande woordverbindingen alle stof doet opwaaien.

Martien ontwikkelt slimme sociale zachtwaar in pareltaal voor lenige en levende organisaties en om de wereld weer te laten glimmen.

Woeste ideeën navolgend brengt hij je naar de grenzen van het kapotmakende bestaande en richt hij je naar ”’Heel de Aarde”’. Met zijn brede focus vindt hij inspiratie in bronnieuwe samenwerkingsvormen zoals open bron, crowdsourcing, agile development, Web 2.0. en Life Hacking. Samenlevenskunst pur sang.

06 53 54 59 60

 

gaston-vile-64.png

”’Gaston Vilé”’—Lachende Zwalker en Stamelkunstenaar. Spreekt met rustige stem en rammelt behoorlijk aan referentiekaders zodat de wereld de wereld niet meer is. Regels en normen zijn nuttig om gepasseerd te worden, ze zijn er om je in beweging te houden en niet om je vast te zetten. ‘A code is nothing, coding is everything’, immers.

Coding is voorbij stappen aan onze gevestigde ervaringswereld, is uít het antwoord stappen en ín de vraag leven: “Zijn wij berekend voor de opdracht om mens te zijn in een onvoorspelbare wereld?”.

Die vraag stort ons in verstomming. Met als enig geruststellend steunpunt ”’The C-Grid™: Law of Attention™”’, het weefsel van connectiviteit waarin wij ons bevinden. Zeg maar de kosmische soep, Tao. De werking van The Law of Attention™ is dat we, dankzij authenticiteit, betrokkenheid, saamhorigheid en aandacht, The C-Grid™ kunnen zien, ons van haar bewust kunnen worden en haar kunnen ervaren en beleven waartijdens we vertrouwen op de vraag van zojuist.

Hoewel The C-Grid™ door C-woorden zoals connectiviteit, creativiteit, community, consciousness, complexiteit, chaos, contact, communicatie heen schijnt, werpt wie The C-Grid™ wil begrijpen, zichzelf in zichzelf terug; waarop The C-Grid™ uit zicht verdwijnt. The C-Grid™ biedt houvast, kennis over haar evenwel niet. Knowledge is nothing, learning is everything.

06 21 28 36 88

 

Reacties

3 reacties op “Kunstenaars”

  1. […] 7 december 2009 organiseren Ronald van den Hoff van MINDZ en Martien van Steenbergen van Aardbron bij Seats2Meet in Utrecht een bijeenkomst voor genodigden over Alternatieve […]

  2. Marcel van den Akker avatar
    Marcel van den Akker

    Woooow ik ben echt blown away door Pareltaal. Wat goed zeg. Ik ben programmeur en heb veel interesse, kan ik iemand van jullie ontmoeten ofzo? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *