Samenlevenskunst

”’Levenskunst”’: het leven als een kunst—zo eenvoudig dat men het moeiteloos kan leven. Overvloedige persoonlijke levensvreugde en geluk. Waarheid en authenticiteit.

”’Samenlevenskunst”’: Levenskunst die we met ons allen verstaan—op een evenwichtige en zinnige (betekenisvolle, richtiggevende, nuttige en plezierige) manier het leven vorm geven zodat onze kunst zich openbaart.

De primaire instrumenten dat wij op dit moment gebruiken om samenlevenskunst te katalyseren zijn ”’aanvullende geldsystemen die samenwerking en gemeenschapszin bevorderen en koesteren”’.

Wij commiteren ons aan de verkenning, organisatie, planning en realisatie van aanvullende geldstelsels en de hervorming van het huidige geldsysteem in cocreatie met alle belanghebbenden door het geven van ”’voorlichting”’ en het uitvoeren van de noodzakelijke ”’workshops”’ en ”’projecten”’.

Gemeentelijk bestuur, winkeliersverenigingen, werkgroepen en organisaties en andere lokale initiatieven die hun woon- en leefomgeving wensen te verbeteren in ruime zin zien wij daarbij als cocreatoren. Zowel ‘business to consumer’ als ‘business to business’.

De primaire doelstellingen van onze insteek op basis van het aanvullende geldsystemen zijn:
*het versterken van de ”’gemeenschapszin”’ en het ”’vertrouwen”’ tussen mensen;
*het bevorderen van de ”’integratie”’ en ”’participatie”’ mensen in het algemeen, waaronder kwetsbare groepen zoals allochtone jongeren, ouderen en gehandicapten; en
*het stimuleren van burgers en ondernemers om ”’verantwoordelijkheid”’ te nemen voor het realiseren van een prettiger ”’leefomgeving”’.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Samenlevenskunst”

  1. Thérèse Jeunhomme avatar

    Maar ik heb totdat er een website is wèl een facebook, want ik wil een foundation oprichten om “het” gewoon te gaan doen! Dus dank je Martien voor je stukje over samenlevenskunst. Kijk op Lighthousefoundation Nederland op facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *