Zielsprofiel

Wanneer je als een inidividu, een groep, een directie, een team,, kortom met zijn allen aan het Grootse Gevaarlijke Gedurfde Doel werkt, dan wil je graag ”’de verschillen in je team overstijgen”’ en juist die ”’diversiteit inzetten als krachtig scheppend vermogen”’.

Deepak Chopra gebruikt bij leiderschapsteams het “Soul Profile” of zielsprofiel. Dat zielsprofiel krijg je boven water door iedereen de volgende zeven vragen individueel, en mogelijk voorafgegaan door een brullende stilte, te laten beantwoorden:
#Hoe voelde je je tijdens een ”’piekervaring”’—flow—waarbij alles als vanzelf gaat?
#Wat is je ”’levensdoel”’?
#Wat is jouw ”’bijdrage”’ aan jouw gezin, gemeenschap, onderneming, samenleving?
#Wie zijn je ”’helden”’ die voor jou als leidend voorbeeld dienen?
#Wat zijn de ”’kwaliteiten”’ die je zoekt in je beste vrienden?
#Wat zijn jouw unieke ”’talenten”’—wanneer vergeet je de tijd?
#Wat zijn de beste kwaliteiten die ik in mijn ”’relaties”’ met anderen tot uiting laat komen?

”’Daarom”’: Verzamel van alle deelgevers anoniem het zielsprofiel en laat een onafhankelijke buitenstaander alle profielen verzamelen en samenvatting in een ”’collectief zielsprofiel”’.

Tot je verbazing blijkt keer op keer dat individuele zielsprofielen—het bewustzijn van elk individu—meer overeenstemming hebben dan verschillen. Ze wijzen meestal in dezelfde richting en helpen daarmee de spirit in de groep aan te wakkeren.

Een collectief zielsprofiel werkt aanstekelijk en brengt het hogere belang duidelijk in beeld. Het gemeenschappelijk ”’verlangen naar de zee”’ zorgt zo voor de schepping en realisatie van de mooiste en beste boten nodig voor de reis.

Het zielsprofiel gemixt met de [[Droom]] vormt een uitermate krachtig middel voor exponentiële verandering. De [[Doorbraakversneller]] weet er alles van.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *