Mijn intentie

Ruwe vertaling van http://deepakchopra.com/2008/04/24/video-my-intent/

Ik ben een lange tijd weggeweest en was op reis in Europa en Zuid-Afrika en ik ben net terug in mijn kantoor. En het viel mij op dat Monica, mijn dochter, veel voortgang heeft geboekt met haar nieuwe bedrijf intent.com. En ze vroeg me wat is mijn intentie? Ik dacht, laat ik het delen met jullie.

Mijn intentie is ”’om een kritische massa mensen te helpen bereiken met de boodschap voor persoonlijke en sociale transformatie voor een gezonder gelukkiger wereld”’. Een wereld met sociale rechtvaardigheid, economische bekrachtiging voor allen, conflictoplossing, geweldloze communicatie en een planeet met een ecologische balans.

Dat lijkt een grote intentie. En dat is het ook en het gebeurt mogelijk niet in mijn leven. Maar wat dan nog? Waar is dan een droom anders voor?

Ik denk dat de vervulling van intentie georganiseerd kan worden als we een aantal regels in acht nemen:
#Ga je ego uit de weg.
#Maak je geen zorgen om wie er met de eer strijkt.
#Als het zo groot is, (h)erken dat het mogelijk niet in jouw leven zal gebeuren.
#Onthecht je van de uitkomst.
#Verzeker je ervan dat je interne leven consistent is met je publieke houdingen.

Dat is een behoorlijke taak. Echter, intentie is een natuurkracht. Intentie kan niet gestopt worden als het vanuit de dieptes van je zijn komt. Intentie heeft oneindige organisatiekracht. Het heeft het vermogen geërfd om alle elementen en krachten rondom je intentie organiseren.

Intentie dient uit je ziel te komen. Intentie dient uit je geest te komen. Dat is de plek waar intentie huist. Als de intentie op je ego is gebaseerd, is het overduidelijk wat zwak.

Dit zijn mijn ideeën waarom intentie oneindige organisatiekracht heeft. Bewustzijn is de grond van het zijn. Het mechanisme van de evolutie is ook op de georkestreerd op de basis van intentie en neemt regelmatig kwantumsprongen in creativiteit.

Intentie is de basis voor inzicht, van intuïtie, van verbeelding en bewust kiezen. Met andere woorden, niets is krachtiger dan intentie.

Dat is mijn intentie. Intentie als website op http://intent.com helpt iedereen haar eigen intenties te vervullen. Dat schept een betere wereld.

Deel je gedachten met me. En veel dank dat je me deze vraag stelde, Monica.

:—Deepak Chopra, 24 april 2008.
—-
Laat dit nu precies samenvallen met mijn intentie. Oh, wat voelt dat goed.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Eén reactie op “Mijn intentie”

  1. Eric Kuijpers avatar
    Eric Kuijpers

    Niets is krachtiger dan intentie,
    En intentie is krachtiger dan niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *