Huidig geldsysteem onwettig?

De piramide van de IMF, BIB, ECB, DNB en daaronder weer een paar lagen Nederlandse banken creëren geld uit het niets op basis van bankschuld. Al dat geld wordt vervolgens aan ons allemaal uitgeleend. ”’Geld is tovenarij”’. Net als alle tovenaars vinden centrale bankiers het niet prettig om hun trucs te verklaren.

Als je een hypotheek van €100.000 aanvraagt verwacht de bank dat je in de komende 20 jaar €200.000 terugbrengt. Op haar beurt stuurt de bank je de wereld in om tegen alle ander mensen te vechten om jou die tweede €100.000 te verschaffen. In andere woorden, als je interest op een lening betaalt gebruik je de hoofdsom van iemand anders.

In [[Het elfde schijfje]] lees je hoe dit eenvoudige principe van rente leidt tot het faillissement van andere gezinnen. In het voorbeeld hierboven gaat jouw hypotheek ook ten koste van anderen. Een bank bekijkt, onder het mom van een kredietwaardigheidscheck, of je in staat bent om te concurreren met en te winnen van andere spelers en iets van hen kunt loskrijgen dat nooit geschapen is.

Het hele geldsysteem lijkt (of is?) een ”’wereldwijd gelegaliseerd piramidespel”’. Een piramidespel is een “spel” waarbij deelnemers een inleg doen en tevens proberen anderen over te halen om mee te doen, zodat zij van hun inleg weer een deel ontvangen. Klinkt als hierboven, ja?

De [http://www.justitie.nl/publiek/criminaliteit_en_preventie/kansspelen/overkansspelen/wat_zegt_de_wet_over_kansspelen.asp Wet op de Kansspelen] definieert een piramidespel als:
:”een gelegenheid waarbij deelnemers een goed afgeven of een verplichting aangaan teneinde daaruit een voordeel te verwerven dat geheel of ten dele afhankelijk is van de afgifte van een goed of het aangaan van een verplichting door latere deelnemers.”

Net zoals ons geldsysteem dus.

Een piramidespel kan je als een soort ”’faillissementsfraude”’ of ”’flessentrekkerij”’ zien: ”’men laat een onderneming opzettelijk schulden maken die zij uiteindelijk niet kan nakomen”’. Wanneer men echter hieraan toekomt, is het al te laat en is de vogel gevlogen.

Welke verlichte juristen hebben het lef om dit eens aan een nader onderzoek te onderwerpen.

Stel dat het inderdaad blijkt dat het huidige geldsysteem in strijd is met de wet. Wie dienen we dan voor de rechter te dagen en waar vinden we dan de advocaten en het geld om dat proces te voeren?


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “Huidig geldsysteem onwettig?”

 1. Berkemeijer avatar

  Bijna goed. Het piramide effect zit meer in de wijze waarop banken zichzelf (niet) financieren (1 euro bezit kan 10 keer of meer opnieuw uitgeleend worden) en dekken dan in de baten-kant.

  http://actuary-info.blogspot.com/2008/10/credit-crisis-caused-by-pyramid-scheme.html

 2. Anthony avatar

  Ha Martien!

  Helaas is er een groot verschil tussen illegaal en immoreel.
  Probleem is natuurlijk, dat de boeven de wet maken.

  Ons geldsysteem is dus hartstikke legaal, want de hele plunderoperatie is netjes in de wet vastgelegd.

  Maar ik denk wel, dat een slimme jurist een case kan maken dat het systeem op misleiding is gebaseerd.
  Termen als ‘proportionaliteit’, ‘rechtsgelijkheid’, ’te goeder trouw’ zijn natuurlijk moeilijk te verenigen met rentedragende bankschuld als geld.

  Het lijkt mij fantastisch, als een paar bollebozen op dat gebied ook eens wat chagrijn opdoen en langs die lijnen gaan hakken aan de wortel van een heel diepliggend kwaad.

 3. Martien van Steenbergen avatar

  Ik ga in mijn netwerken eens oren en ogen openhouden voor dergelijke bolleboze geesten.

  Jij ook?

 4. Marianne avatar
  Marianne

  Hi Martien,
  Actueel onderwerp. Kijk ook op
  http://www.zeitgeistmovie.com/
  maar waarschijnlijk ken je Zeitgeist Addendum al.
  Hartelijke groet, Marianne

 5. Martien van Steenbergen avatar

  @Marianne: zeker ken ik Zeitgeist. Een favoriet van me. Zei ook de wiki op http://water.aardbron.nl/Geld

 6. Hans van Steenbergen avatar

  Als we de wet terug veranderen dat de overheid zelf geld mag scheppen en niet banken, kunnen we over de hele wereld in een paar jaar tijd alle schaatschulden aflossen zonder verhoogde inflatie. In de VS is dit al een keer eerder gedaan.

  Als we geen rente willen, moeten we welvaartsvast geld gaan gebruiken.

 7. digino avatar

  Of geld afschaffen, aangezien dit de problemen veroorzaakt.

 8. Herman avatar
  Herman

  Geen burger op deze wereld is op de hoogte van het geld systeem, en waarom, omdat het zo verschrikkelijk makkelijk simpel is.
  Hier volgt een korte uitleg.
  Er is een bank op de wereld, die bank heeft honderden namen en ze zijn overal in de wereld te vinden, maar het is een bank.
  Die bank is al een paar honderd jaar,en die bank kan en mag cijfertjes op een papiertje drukken, en er komen ook een paar lettertjes en tekens op, euro yen roepie, pound, dollar, een pakweg honderd soorten geld.
  Al deze soorten geld is met elkaar wisselbaar, het is gewoon een soort geld, het ziet er enkel anders uit.
  Wat doet die bank die dat geld maakt,dat schenken ze aan de overheden, er zijn een honderd overheden , en toch ook weer niet, alle overheden zijn afhankelijk van de giften van de bank, er is maar een bank op de wereld.
  Sinds de bank papier geld drukt, is de wereld totaal geglobaliseerd, er is maar een overheid, dat heeft wel zo een honderd namen,overheden vernoemd naar landgrenzen.
  Bij overheden is nooit geldgebrek, ze krijgen van de bank wat ze nodig hebben, overheden strooien het geld op allerlei manieren in omloop zodat het ook bij de burger terecht komt.

  Dit stukje tekst hierboven bevat meer informatie dan alle economie studies bij elkaar.
  Het is zo simpel, economie en politiek is compleet nep.
  U word in de maling genomen omdat u gewoon verschrikkelijk dom bent.

  Tegenwoordig hoeft de bank niet zoveel geld meer te drukken, een paar tikken op een toetsenbord, hoeveel nullen er achter, ach wat maakt het uit,het geld gaat toch wel op.
  U word dagelijks in de maling genomen door de politiek en dat komt omdat u allen zo verschrikkelijk dom bent.
  Iedereen gaat dagelijks om met geld, nooit denk iemand na hoe geld in omloop komt.
  Nu weet u het, politiek compleet nep, economie compleet kunstmatig.
  De financiële wereld is zo verschrikkelijk simpel. eerst geld drukken, weggeven aan overheden, dan uitgeven zodat het in omloop komt.
  Alle landen zitten vastgeketend aan het geldsysteem, geen land is onafhankelijk, een wereld een overheid met veel namen.de wereld is een, armoede is kunstmatig, oorlog een spelletje voor regeringsleiders. zo lijkt het allemaal op iets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *