Hoshin kanri

…je werkt met z’n allen aan een het grootse gevaarlijke gedurfde doel—een onderneming, een reis, een project, een programma. Je hebt een vaag beeld van je bestemming, laat staan een marsroute daar naar toe.

”’Een helder beeld en kernachtige beschrijving van je bestemming van het eindresultaat en de stappen om er te komen geeft focus en voldoende creatieve spanning voor voortgang en voorkomt papieren tijgers.”’

*Als je niet weet waar je naar toegaat, kan je wel eens ergens anders uitkomen—Yogi Berra.
*Als je niet weet waar je naar toegaat, is elke weg de goede—Alice in Wonderland.

Daarom: ”’Lees er alles over op hoshin kanri.”’

Nog [http://aardbron.nl/cat/hoshin-kanri/ meer hoshin kanri].


Geplaatst

in

, , ,

door

Tags:

Reacties

3 reacties op “Hoshin kanri”

 1. harry te riele avatar

  Is opvallend mengsel van het projectmatig werken uit de jaren tachtig, het ‘zet het op 1 A4-tje’ uit de jaren negentig en transitiesturingstheorie uit het decennium erna. Leuk & dank!
  H.

 2. Rolf Grooten avatar

  in aanvulling op Harry:
  er zijn ook punten van overeenkomst met de Dragon Dreaming Methode van John Croft uit Australie.
  Samensmelting van Systeem Theorie, Quantum Fysica en Ancient Aboriginal Wisdom, leidend tot een projectorganisatie waarbij de deelnemers eigenaar zijn, allemaal samen verantwoordelijk voor het resultaat.

  Deze methode is met name veel toegepast in niet-commerciele projecten in Australie en Azie, met als bijzondere gemeenschappelijke deler : Allemaal succesvol afgesloten! (zeshonderd en-nog-wat )

  Zie:  http://dragondreamingtraining.blogspot.com/
  Voor Nederland: http://www.gaiaunlimited.org

 3. […] BIG VISIBLE CHART like the ARGUMENT MAP, FORCE FIELD MAP, or HOSHIN KANRI gives oversight. Visualizing reasoning helps in practicing critical thinking: clean reasoning, […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *