Deepak Chopra in Almere op 16 april

Almere heeft een mooie dag op ”’16 april”’ in haar schouwburg wanneer ”’Deepak Chopra”’ voor een lange, intensieve en bruisende dag over ”’De Ziel van Leiderschap”’ zorgt. De belangstelling voor ”’spiritualiteit en leiderschap”’ en ”’business spiritualiteit”’ neemt hand over hand toe. Dat is een mooie ontwikkeling want het helpt met de realisatie van wat ik maar ”’zakelijke zingeving”’ noem.

Een leider die zich bewust is als de symbolische ziel van een gemeenschap katalyseert haar naar groei, bloei en wasdom. Zo’n—letterlijk begeesterd—leider omarmt chaorde en weet onder die chaorde de spirituele structuur.

“[http://martien.aardrock.com/2008/03/21/time-according-to-deepak-chopra/ Tijd bestaat niet]” zegt Chopra in een van zijn [http://nl.wikipedia.org/wiki/Vlog vlogs]; er bestaat alleen maar eeuwigheid. De tijdillusie wordt gebroken zodra we de barrière van ons ego breken. Bewijs: bij echte liefde (als ”’werk”’woord) verlies je het besef van tijd volledig en ervaar je volledige eenheid. Zijn vlog van onlangs met als titel “”'[http://deepakchopra.com/2008/04/01/god-is-a-verb/ God is een werkwoord]”’” resoneert hier ook behoorlijk mee.

Ook Chopra’s oproep voor het [http://martien.aardrock.com/2008/01/26/the-soul-hypothesis/ bewijzen voor het bestaan van de ziel] middels wetenschappelijke experimenten en zijn “[http://martien.aardrock.com/2007/10/30/a-cat-scan-of-the-global-brain/ CAT scan of the Global Brain]” en zijn onlangs verschenen “[http://deepakchopra.com/category/third-jesus/ The Third Jesus]” intrigeren me.

Het feit dat Deepak Chopra in Nederland dringt zelfs—en dat verwondert mij niets—door tot de [http://www.ohmnet.nl/lotusvijver/lotusUitzending.asp?type=2&iIntUitzendingID=1070 Lotusvijver van OHM]. Ik ben zeer benieuwd of Chopra naast ”’de ziel van leiderschap”’ deze punten ook raakt op woensdag 16 april in Almere en kijk uit naar deze dag.

”’Inschrijven is nog steeds mogelijk”’ via http://www.deepakkomtnaarnederland.nl/. Daar vind je alle informatie over dit evenement van [http://www.nieuwedimensies.nl/ Nieuwe Dimensies].


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “Deepak Chopra in Almere op 16 april”

 1. s'ace avatar

  ahoy

  hier spreekt uw spiritueel leider en bezie eens het rijtje leiderschapstypes van Martin Buber (+1):

  the Patriarch :: Abraham
  the Leader :: Moses
  the Judge :: Samuel
  the King :: David
  the Prophet :: Jesaja
  the Priest :: Kaiphas / Political System
  °°°°
  the Child :: (cultural creative soulbee)

  dus nu … welk type leiderschap past de huid van spiritueel leiderschap?

  je kunt jezelf in dit soort vraagstellingen leidende tot antwoorden oefenen door testen ; vorm?

  de vorm ervan is een situatie voor te stellen als dat die zich voordoet en dat je uit een set van oplossingen ( incl. oplossingstypes ) keuzes doet. Hoe je keuzes doet is niet dmv. 1 keuze edoch door een budget van zeg 10 punten te verdelen tot jouw smaak van keuze …

  voor hen die dit soort oefeningen praktisch gaat vinden is er ook gelegenheid om nog eens te kijken naar de methode hoe wij onze volkvertegenwoordigers kiezen uit een selectie van kandidaten die zich aanbieden als dat (w)aardig te gaan doen.

  profetische leiderschapstypes zijn de meest geduldige onder de types hier aangedragen (oops, dit noemt men ’n tip van de s/luier – waar niet iedereen prijs op stelt er kennis van te nemen – met name hen die zich wel posities veroorloven te bezetten)

  aan uw dienst 😉 (naar At Your Service – ietsje anders)
  s’ace

  oa. wuped advisor

  wuped?

  world unity & peace education department
  (ik ben persoonlijk niet zo gelukkig met het woord department waar ik liever “Partment” zie of “Dialogue”)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *